Nesodden Torghandel -50 år med handel på Nesodden

Nesodden Torghandel, Fjellstrand, Nesodden

Når du kommer frem til gården åpner det seg en oase med blomster, potter og hageutstyr utenfor. Inne i det gamle grønnsakslageret er det enda større utvalg av det man måtte trenge av planter og utstyr.

For 50 år siden startet Nesodden Torghandel opp med salg av grønnsaker fra en lastebil på Tangen. De dyrket på store områder på Nesodden. Blant annet kålrot, poteter, gulerøtter, jordbær og kål. Lastebilen stod parkert på en bussholdeplass på Tangen og var til stor ergrelse for bussjåførene, men ble til gjengjeld elsket av folket: -Det var så mye kunder på den tiden, de sperret veien for bussen, forteller Leif Pedersen med stort engasjement. -Det var før det fantes skikkelig frukt og grønt i butikkene, mimrer han stolt tilbake. I dag drives Nesodden Torghandel AS av Arnfinn, sønn av Leif Pedersen, han selv og kona Anna.

Nesodden Torghandel, Nesodden

Fra denne lastebilen solgte Pedersen frukt og grønt til Nesoddens innbyggere fra midten av 60-tallet. Etterhvert som tidene forandret seg, forandret Nesodden Torghandel seg også.

Siden 1964 har det skjedd flere endringer i hva Nesodden Torghandel har holdt på med. I tillegg til vedutsalg, stein, bark og jord og blomster har de kanskje vært mest kjent for tiden da de solgte Fontanabrus og hadde ølutsalg. -Vi kunne kjøre ut flere lastebillass med brus, og fortsatt i dag kommer det folk som vil kjøpe Fontanabrus, selv om de la ned for 7-8 år siden forklarer Leif. I dag er det et blomsterforretning med alt du trenger av blomster og planter til hagen, og litt til. Du kan kjøpe egg og poteter i løsvekt, epletrær eller ved. Leif Pedersen skryter av de ansatte i butikken -Jeg er stolt av de som jobber her, det gjør virkelig en god jobb.

Nesodden torghandel, hagesenter, blomster, Fjellstrand, Nesodden

Hos denne blide gjengen kan du gjøre en hyggelig handel på Fjellstrand. Fra venstre: Anders Furu, Marthe Olsberg og Camilla Aune Hagelund.

I tillegg til den bugnede blomsteroasen utenfor har de masse andre vakre ting som nydelige vaser,krukker, lys og lykter. Det er stor fare for at man finner seg noe fint til seg selv eller som man kan gi bort i gave. De gjør seg ekstra flid med innpakningen som gjør det hyggelig å gi bort. Leif Pedersen er opptatt av å fortelle om alt de tilbyr utenom også. – Her kan man bestille ved. Vi har både bjørk eller blandingsved. Man kan også kjøpe stein. Belegningstein, kantstener og til jul går det i juletrær, julenek og blomster. Vi kjører ut både ved, stein, bark og jord til de som måtte trenge det, forteller Leif mens han viser frem de fulle bestillingsbøkene.

Nesodden Torghandel, Fjellstrand, Nesodden, blomster, hagesenter

Inne i butikken er det like frodig som utenfor og det er mange flotte blomster og gjenstander til salgs.

For å finne frem til Nesodden Torghandel må man være oppmerksom på innkjørselen med de to skiltene som står ved veien. Kommer man fra Tangen er det inn til venstre vis a vis bussholdeplassen før Moghal. Kommer man fra Fagerstrand blir det 2. avkjøring til høyre etter bussholdeplassen mot Tangen ved Moghal.

Nesodden Torghandel, Fjellstrand, Nesodden, hagesenter, blomsterhandel

På Nesodden skjuler det seg flere steder bak små skilter ved veien. På Fjellstrand finner man Nesodden Torghandel i enden av denne grusveien.

For å følge med på hva som skjer på Nesodden torghandel kan du følge de på Facebook her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>