Bli kjent med Mariangela Di Fiore – forfatteren på Flaskebekk

forfatter, Mariangela Di Fiore, Nesodden, Flaskebekk, ny bok

Mariangela Di Fiore ga ut sin 11. bok nå i høst, der hun deler barndomsminner og oppskrifter fra Italia i en flott matminnebok.

Tekst: Linn Holstad   Foto: Veslemøy Vråskar og privat 

Den allsidige forfatteren Mariangela Di Fiore har bosatt seg på idylliske Flaskebekk med sin ektemann Fredrik og datteren Madicken. – Vi flyttet hit for to år siden fra Oslo, og stortrives i Nesoddens naturskjønne områder. Som forfatter er det veldig deilig med den roen som er her ute, forteller forfatteren som nettopp har gitt ut sin 11. bok. Med røtter fra Norge og Toppen Gård på Fagerstrand fra morsiden – og italienske aner fra farssiden, har hun gjort suksess med sine tidligere utgivelser.  Flere av bøkene har preg av hennes bakgrunn og hennes spesielle tilknytning til Italia.

Mariangela Di Fiore, forfatter, Nesodden, FLaskebekk, ny bok

Med datteren Madicken bruker Mariangela mye tid i hagen om sommeren og høsten – høster inn epler, plommer og grønnsaker, som syltes og brukes ut over vinteren. Mariangela er naturligvis veldig  glad i å lage mat og helst sammen med datteren.

Da hun var liten var hun fast bestemt på å bli forfatter. – Jeg visste at det var det jeg skulle bli, og da jeg var syv år sendte jeg inn min første diktsamling til et forlag, ler hun. Det ble ingen bok av det altså, men jeg fikk veldig hyggelige tilbakemeldinger. Etter å ha vunnet noen novellekonkurranser, fikk hun endelig publisert sin første roman i alder av 23. Det er nå 10 år siden, og siden har hun gitt ut mye forskjellig litteratur.- Jeg liker veldig godt å variere mellom sjangere og har skrevet alt fra barnebøker, ungdomsbøker og sakprosa for voksne- og den siste boken er en kokebok. Jeg liker variasjonen, utdyper hun.

Mariangela Di Fiore, forfatter, ny bok, nesodden, flaskebekk

På gamle trakter – Det var i Napoli Mariangela tilbrakte mye tid sammen med sin bestemor i barndommen, og derfra hun deler sine historier og matopplevelser.

Mariangela Di Fiore, forfatter, nesodden, flaskebekk, kokebok, italia, min italienske bestemors kjøkken

-Akkurat dette øyeblikket synes jeg gjenspeiler omgivelsene i boka, med trange, pittoreske napolitanske gater og den klassiske vespaen, forklarer Mariangela som synes det er fine kontraster mellom livet i Napoli og på Nesodden.

«Min italienske bestemors kjøkken» er en kombinert koke- og minnebok med oppskrifter og historier fra Italia. I denne boken får hun kombinerte sine to store lidenskaper – å skrive og å lage mat. Da hun var yngre tilbragte hun sommerferiene hos sine italienske besteforeldre i Napoli. Der lærte hun å lage ekte italiensk mat av sin bestemor som var som andre bestemødre i Italia – opptatt av mattradisjoner og kunsten å lage mat fra bunnen av.

oppskrift, matminnebok, foodmemoar , kokebok, Mariangela Di Fiiore, Flaskebekk, Nesodden, forfatter

En av rettene du finner oppskriften til i boken er denne – ser det ikke fristende ut?

I denne boken har Mariangela samlet sine beste oppskrifter på hjemmelagede italienske retter, kombinert med minner og historier fra somrene i Napoli. Boken har høstet mange gode kritikker og man kommer i ekte italiensk stemning med deilig mat og atmosfære som skinner igjennom boken. Du får høre om helgenfeiringer, om mafiabossen som avslørte sitt gjemmested gjennom sine matvaner og historier om Mariangela og sin familie, særlig hennes karismatiske og illsinte bestemor.

Mariangla Di Fiore, forfatter, nesodden, flaskebekk, ny bok

Boken til Mariangela har fått mye omtale i norsk presse. Hun har blant annet vært med på Wenches kjøkken på God morgen Norge og laget mat.

Når vi møter Mariangela sitter hun og skriver på sin neste bok, og vi måtte spørre om hun kunne røpe noe om neste bokprosjekt: – Jeg jobber med flere bokprosjekter nå, men pleier aldri å røpe noe før ting er ferdige, forteller hun. Så da kan vi ikke gjøre annet enn å vente i spenning!

Og mens vi venter kan vi sjekke ut Mariangelas blogg her, eller hennes facebookside her.

J U L E G A V E T I P S !

I tillegg til at Notabene på Tangen Nærsenter selger boken, kan du også få kjøpt den av Mariangela!

Hvis du ønsker å få signert bok – ta kontakt med Mariangela på denne epost-adressen: minitalienskebestemorskjokken@gmail.com

___________________________________________________________________________________________________

Arrivederci og god jul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>