Flaket – mer enn ferske bakevarer

flaket, flaskebekk, nesodden, nesoddenmagasinet

Tekst: Linn Holstad Foto: Linn Holstad

På Nesodden finnes det mange små grunderbedrifter og en av dem har du kanskje lagt merke til? Ved siden av Nesodden dyreklinikk midt i rundkjøringen på Flaskebekk, har det dukket opp en container. Bare siden i fjor sommer har den lille bedriften vokst seg frem til å bli en populær møteplass og så mye mer enn bare et utsalgsbakeri. Her får du vite litt mer om fetterene Fjellberg som startet opp Flaket foodtruck, og få høre mer om den spennende og inspirerende veien fra scooter til cafecontainer.

ferskt brød, åpent bakeri, knuts bigård honning, nesodden, flaskebekk, flaket , sandwich, nesoddenmagasinet

Joachim Fjellberg viser frem det brødet de selger aller mest av. Et lyst surdeigsbrød som er luftig og saftig og med lite gluten. Brødet passer som tilbekhør det meste også, forklarer Joachim. I tillegg til bakevarer, smører de sandwich og selger kortreiste produkter som blant annet Knuts Honning fra Nesodden.

En sommerflørt med brød ble til noe mer!

Sommeren 2014 startet det lille eventyret for Flaket Foodtruck i rundkjøringen på Flaskebekk. Fetterne Joachim og Filip Fjellberg gikk med et brennende ønske om å få ferske bakevarer til innbyggerne på Nesodden, og da avtalen gikk i havn med Åpent bakeri var det bare å sette i gang. De startet opp en dag i juni med 1 scooter og 30 brød og med ingen anelse om hvordan dette skulle gå. Helga etter var det kø over hele plassen! Det overgikk alle forventningene de hadde, og for hver dag som gikk ble det mer og mer populært, og de skjønte at  de måtte tenke nytt for å kunne fortsette utover året.

Flaket, Flaskebekk, Nesodden, sommer, nesoddenmagasinet

Flaket Foodtruck så litt annerledes ut i sommer, og nå til sommeren har Flaket planer om å utvikle seg enda mer. Vi må vente i spenning!

Fra scooter til container

I dag står det en container der scooteren stod i sommer. Gutta har snekret, malt og fått på glassvegger, varme og vann før vinteren satte inn. – Når vi kom innendørs, åpnet det seg flere muligheter, og vi startet opp med å smøre sandwich, forteller Joachim som tar seg av den daglige driften. Han kan også røpe at de har flere planer når våren setter inn. – Vi fortsetter å utvikle oss, og satser på å kunne utvide tilbudet vårt. Prosjektet har fått mye støtte av lokalbefolkningen og deres innovative innslag i rundkjøringen har vekket skaperlysten hos nesoddingene. -Vi viser vel kanskje at det mulig å drive en cafe på en utradisjonell måte, tenker Joachim som selv har vokst opp på halvøya. Selve måten de har innredet containere på har inspirert – Det var en her som ble helt betatt og skulle sette i gang med å lage en hytte med utgangspunkt i hvordan vi har utnyttet cointaineren vår, det er kult da, smiler Joachim.

Flaket, Flaskebekk, Nesodden, Neosddenmagasinet

Flaket holder oppe i all slags vær, – Vi har nå åpent syv dager i uken og har ferske bakevarer hver dag, forteller Joachim.

kaffe, ferske bakevarer, flaket, nesodden, flaskebekk, nesoddenmangasinet

Du kan velge i rykende fersk kaffe fra kaffemaskinen, croissanter og smakfulle kanelboller – for å nevne noe.

Opptatt av rene råvarer

Hver dag henter Joachim ferske brød fra Åpent bakeri. Joachim var veldig opptatt av det bakeriet Flaket skulle få brødet sitt fra, skulle være et bakeri med håndverkstradisjoner og som skulle være opptatt av kvalitet og rene råvarer. På Åpent Bakeri hever deigene litt lengre, de tar seg mer tid, og er lidenskapelig opptatt av det de driver med – det kjennes på smaken. På Flaket finnes det mye mer enn bare bakevarer. Økologisk saft, honning fra Knuts biegård på Nesodden, godt utvalg av Pukka te, deilige olivenoljer, og ikke minst, helt spesiell kaffe fra Drop Coffee. Kaffebønnene fra Drop coffee har en særegen og unik smak som du bare får servert noen få steder i verden, og Flaket er ett av de stedene.

kroken frukt og bær, eplemost, flaket, flaskebekk, nesodden, nesoddenmagasinet

Flaket kan by på blant annet nydelig eplemost og økologisk saft fra Kroken frukt og bær – fra idylliske Kroken i Luster kommune.

drop coffee, flaket, kaffe, flaskebekk, nesodden, nesoddenmagasinet

Midt i en rundkjøring på Nesodden finner du en av verden beste kaffebønner. Drop coffee roasters finnes kun i London, Stockholm og nå også på Flaket.

Flaket ønsker å være til inspirasjon

Det rustikke lille bakeriutsalget har virkelig slått an på Nesodden, og Joachim håper de kan være til inspirasjon for andre på halvøya til å tenke utenfor boksen. – Mange tror at de må starte med så mye, men se på oss. Vi startet så og si med to tommer hender. Det er faktisk mulig, påpeker grunderen. Denne prosessen fra i sommer til nå har vært en morsom reise, og vi har så mange som følger oss og heier på oss. Selv kan vi føle at vi aldri blir ferdige, men samtidig så er det det folk synes er gøy også.

brød, bakevarer, åpnet bakeri, flaket, flaskebekk, suppe, nesodden, nesoddenmagasinet

Hjemmelaget suppe står på menyen, og ferskt brød kan friste nesoddinger på Flaskebekk. Foto: fra Flakets Facebookside.

Følg med på hva som skjer på Flaket på deres Facebookside! Du kan også følge @flaket_foodtruck på Instagram

FLAKET HAR ÅPENT 10 – 17 hver dag, velkommen! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>